Restaurant Woudrichem

Locatie

Woudrichem

Het mooie vestingstadje Woudrichem, of zoals wij het noemen “Woerkum” ligt nog net in Noord Brabant aan de rivier de Merwede. De hele vesting is een bezoekje meer dan waard en heeft een beschermd stadsgezicht. Maak bijvoorbeeld voorafgaand aan uw diner bij Kruiden en Jasmijn een mooie wandeling over de stadswallen. Goed voor de eetlust en u zult versteld staan van de prachtige uitzichten. Woudrichem was nog niet zo lang geleden het decor van de film “Oorlogswinter” en van de TV serie “Dokter Tinus”.

Een lekker stukje geschiedenis
Sinds 1632 heeft Woudrichem het ‘visrecht’. Dit recht werd toegekend door Dirk Loef van Horne.
Dit was ookwoudrichem_gsm_KL.gif de opdrachtgever voor de bouw van Slot Loevestein. Vanaf dat moment is de zoetwatervisserij een voorname bron van inkomsten voor de Woudrichemse samenleving. Vooral de zalmvangst is van belang. Zelfs op het stadswapen staan twee zalmen. Jaarlijks trekken de Woerkumse visserijdagen veel bezoekers. De zalm neemt ook altijd een prominente plek in op onze menukaart.

Slot Loevestein
Op een steenworp afstand ligt het middeleeuwse Slot Loevestein. Dit bekende kasteel en fort is vanuit Woudrichem met het voetveer te bereiken. Het Slot was lange tijd als gevangenis in gebruik . Een bezoek is leuk en leerzaam voor alle leeftijden. Ook kunt u na uw diner in Kruiden en Jasmijn een unieke overnachting plannen op deze bijzondere locatie. Zie hiervoor onze arrangementen

Restaurant Woudrichem

Website design & Content Management Systeem door De Webmakers