Restaurant Woudrichem

Gerecht van de Chef

Gerecht van de Chef

Curry Pompoensoep met kokosschuim. (6 personen)

• Pompoen 500 gram, geschild + in stukken snijden
• Ui 1½ in stukken snijden
• Citroengras 1 stengel (heel laten + pletten)
• Verse gember 50 gram, fijn snijden
• Knoflook 1 teen, fijn snijden
• Kokosmelk 1 liter
• Rode curry pasta 1 theelepel
• Zonnebloemolie
• Peper & zout

Fruit de ui aan in de zonnebloemolie samen met citroengras, pompoen, gember en knoflook. Voeg de curry pasta toe alles op laag vuur verwarmen.
Kokosmelk toevoegen (2 dl. achterhouden voor het schuim) Alles aan de kook brengen, 1 uur laten trekken. Citroengras uit de soep halen. Met de staafmixer alles pureren, zeven door een bolzeef en op smaak brengen met peper en zout. De rest van de kokosmelk zeer licht verwarmen en opslaan met een cappuccino kloppertje. Soep in kom, daarna het schuim toevoegen.

Website design & Content Management Systeem door De Webmakers